Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

Write us on info@evently.com

Follow Us

  /  Awardshow: Rachel Carson Afstudeerprijs 2022

Awardshow: Rachel Carson Afstudeerprijs 2022

Jaarlijkse prijs voor de duurzaamste scriptie in hbo en wo
Rachel Carson Afstudeerprijs

 

Rachel Carson Afstudeerprijs beeldjes

De Awards Fotograaf: Humberto Segura

Vrijdag 20 mei:  11:15 – 12:00

De uitreiking van Rachel Carson Afstudeerprijs vindt dit jaar weer pla

ats tijdens Groene Peper! De Rachel Carson Afstudeerprijs is de jaarlijkse prijs voor de beste HBO- en WO-scriptie over een duurzaam thema of milieuonderwerp. Dit jaar wordt de prijs voor de negentiende keer uitgereikt.

De prijs is een initiatief van de VVM, hét netwerk van milieuprofessionals, en een aantal milieu­studieverenigingen. Hiermee willen zij grotere bekendheid geven aan het milieu- en duurzaamheid­onderzoek dat studenten hebben uitgevoerd.

Winnaars en genomineerden

Om studenten een podium te bieden zullen de winnaars tijdens de prijsuitreiking kort hun scriptie pitchen. Op woensdag 18 mei vanaf 18:00 uur presenteren bovendien alle genomineerden voor de prijs hun scripties. Vervolgens gaan ze kort met een expert in gesprek over hun scriptie. Deze bijeenkomst kun je gratis bijwonen. Je kunt je nu al aanmelden via de website van VVM. (dit gaat NIET via Groene Peper).

VVM biedt de winnaars verder de mogelijkheid om een artikel te publiceren in vakblad Tijdschrift Milieu. Hierdoor wordt het werk van de student onder de aandacht gebracht van een breed netwerk van milieuprofessionals. De winnaar ontvangt ook een geldbedrag van ten hoogste € 500,-.

 

Opzet Rachel Carson Afstudeerprijs

Studenten of hun afstudeerbegeleiders kunnen scripties en afstudeerwerken insturen. Vervolgens lezen een voorselectiecommissie hbo en een voorselectiecommissie wo alle inzendingen en bepalen welke werken worden genomineerd. De genomineerde scripties worden door een vakjury beoordeeld. De juryleden zijn ervaren milieudeskundigen werkzaam bij de overheid, in het bedrijfsleven, in het hoger onderwijs en bij universiteiten. De jury wijst twee winnaars aan; één uit de hbo-inzendingen en één uit de wo-inzendingen.

 

De prijs is vernoemd naar de schrijfster en ecoloog Rachel Carson die bekend werd door haar boek ‘Silent Spring’, uit 1962, één van de eerste boeken waarin milieuproblematiek een centrale plaats inneemt. De titel is een verwijzing naar de lente van het apocalyptische jaar dat de vogels niet meer zingen doordat zij als gevolg van het gebruik van bestrijdingsmiddelen zijn uitgeroeid.

Voor meer informatie; kijk op VVM-website