Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

  /  Locatie
Groene Peper 2023

Host .

Online & Offline programma

NHL Stenden Leeuwarden

NHL Stenden, dat is toch een hogeschool? Dat klopt. Maar we zijn méér dan een opleider. We zijn ook een kennis- en innovatiepartner, die studenten, docenten, onderzoekers en samenwerkingspartners uitdaagt om voorbij bestaande oplossingen en mogelijkheden te kijken. Om los te laten wat ze al weten en op zoek te gaan naar nieuwe antwoorden. Ín en mét de praktijk. Want daar ontstaan innovaties die het verschil maken.

Bezoekadres 26 mei 

NHL Stenden Hogeschool
Rengerslaan 8 
8917 DD Leeuwarden 

Parkeren

Je kunt je auto parkeren op een van de drie parkeerterreinen van NHL Stenden. We willen graag een goede buur zijn en vragen je daarom je auto niet in de wijken rondom de hogeschool te parkeren. Je kunt terecht op de volgende parkeerterreinen:

  • achter Rengerslaan 8
  • tegenover Rengerslaan 10
  • naast het Klimcentrum (gratis parkeren)

De parkeerterreinen zijn 24 uur per dag geopend. 

Openbaar vervoer

Vanaf het busstation Leeuwarden (naast het NS-station) neem je lijn 612 naar NHL Stenden. Stap na ongeveer tien minuten uit bij de halte ‘NHL Stenden Hogeschool’, de tweede halte op de Rengerslaan.

Duurzaam NHL Stenden

Ook op het gebied van duurzaamheid denken we verder. In alles wat onze hogeschool doet, speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Je komt het daarom ook overal tegen. Van duurzaam onderwijs dat studenten opleidt om wicked problems aan te pakken tot lectoraten die een zichtbare impact maken. En van zonnepanelen op onze daken tot de zero food-waste policy op onze vestiging op Terschelling. 

Green Wave

We hebben zelfs een initiatief en beweging van medewerkers, docenten en studenten die met elkaar een bijdrage leveren aan een duurzame hogeschool. Dit is de Green Wave die Green Thinking stimuleert, wat betekent dat elke stap, hoe klein ook, er één is richting een duurzamere wereld voor de volgende generatie. Iedereen binnen de hogeschool kan zich aanmelden als ambassadeur of ideeën indienen. Een speciale ruimte, de Green Office, is hiervoor ingericht.

Duurzame keuzes vastgelegd

Hoe maken we onze huisvesting klaar voor de toekomst? Denk aan afstemming op ons Design Based Education-onderwijsconcept en het hybride lesgeven, het omgaan met klimaatverandering en het voorbereiden op krimpende studentenaantallen in combinatie met de stijgende huisvestinglasten. Hier staan wij zeer bewust bij stil en daarom zijn wij in 2021 begonnen met de implementatie van ons Strategisch Huisvestingsplan. In dit plan staan onze keuzes op het gebied van deze uitdagingen voor de komende tien jaar omschreven. Bekijk de animatie van het Strategisch Huisvestingsplan hier.