Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

Write us on info@evently.com

Follow Us

  /  SustainaBul
SustainaBul

De landelijke duurzaamheidsranglijst voor hoger onderwijsinstellingen 

SustainaBul

Vrijdag 28 mei:  14:00 – 15:30

De SustainaBul wordt dit jaar voor het eerst online uitgereikt op de Groene Peper! De SustainaBul is de jaarlijkse duurzaamheidsranglijst voor hoger onderwijs, die sinds 2012 door Studenten voor Morgen wordt georganiseerd. Studenten uit het hele land hebben dit jaar meegewerkt aan de ranking en op 29 mei maken we de uitslag bekend.  

Opzet SustainaBul

In de 2020 editie zijn de 30 grootste hogeronderwijsinstellingen gerankt door studenten op de integratie van duurzaamheid in onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Bij onderwijs wordt er gekeken naar duurzaamheid in opleidingen, in minoren en training en ondersteuning van onderwijzend personeel. Onderzoek omvat de stimulatie van duurzaamheid in onderzoek en projecten. Bij bedrijfsvoering wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de reductie van emissies en energieverbruik, mobiliteit en sociale duurzaamheid. Ook weegt binnen elke van de drie thema’s de integratie van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties mee.  

Kennisdeling

Naast de resultaten van de ranglijst, speelt ook kennisdeling een belangrijke rol. Alle deelnemende onderwijsinstellingen hebben best practices ingestuurd. De vakjury, bestaande uit Rachel Heijne (VVM), Benno Elshof (Van Beek Ingenieurs), Giuseppe van der Helm (Leren voor Morgen) en Jeroom Remmers (TAPP Coalitie) heeft vijf Best Practices gekozen die genomineerd zijn voor de Best Practices prijs. Tijdens de uitreiking zal het publiek op deze best practices kunnen stemmen en zo gezamenlijk de winnaar kiezen. 

Studenten voor Morgen

De SustainaBul is een project van Studenten voor Morgen, hét nationale studentennetwerk voor duurzaamheid in het hoger onderwijs. Er zijn meer dan 35 duurzame studentenorganisaties, studieverenigingen en Green Offices aangesloten lid. Andere projecten van Studenten voor Morgen zijn het online magazine DuurzameStudent.nl, de Duurzame Introductie Stunt en de Student Energy Race 

Meer informatie vind je op Studenten voor Morgen.

 

 

 

 

Spreker

Brit Dragstra

Britt Dragstra

Britt is voorzitter bij Studenten voor Morgen 2020. 

 

 

Spreker

Nadine Bartman

Nadine Bartman

Nadine Bartman is bestuurslid Hoger Onderwijs & PR bij Studenten voor Morgen 2020