Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

  /  Awardshow: Rachel Carson Afstudeerprijs 2023

Awardshow: Rachel Carson Afstudeerprijs 2023

Jaarlijkse prijs voor de duurzaamste scriptie in hbo en wo
Rachel Carson Afstudeerprijs

 

Rachel Carson Afstudeerprijs beeldjes

De Awards Fotograaf: Humberto Segura

Vrijdag 26 mei:  11:15 – 11:35 prijsuitreiking

De uitreiking van de Rachel Carson Afstudeerprijs vindt dit jaar weer plaats tijdens Groene Peper! De Rachel Carson Afstudeerprijs is de jaarlijkse prijs voor de beste HBO- en WO-scriptie over een duurzaam thema of milieuonderwerp. De prijs wordt dit jaar voor de twintigste keer uitgereikt.

De prijs is een initiatief van de VVM, hét netwerk van milieuprofessionals, en een aantal milieu­studieverenigingen. Hiermee willen zij grotere bekendheid geven aan het milieu- en duurzaamheid­onderzoek dat studenten hebben uitgevoerd.

Vrijdag 26 mei: Parallelsessie De beste duurzame scripties van Nederland

Benieuwd naar de duurzaamste scripties in het HBO en het WO? Kom luisteren naar de presentaties van de genomineerden voor de twintigste editie van de Rachel Carson Afstudeerprijs!

 

De genomineerden van de Rachel Carson Afstudeerprijs presenteren hun onderzoek. De VVM, hét netwerk van milieuprofessionals, wil met de prijs grotere bekendheid geven aan de onderzoeken die studenten op het gebied van milieu en duurzaamheid uitvoeren.

De winnaars pitchen tijdens de prijsuitreiking ’s ochtends kort hun scriptie. Vervolgens presenteren tijdens deze parallelsessie álle genomineerden hun scriptie én beantwoorden ze vragen uit de zaal.

De genomineerden in de categorie Afstudeerwerken in het HBO:

 De genomineerden in de categorie Mastertheses in het wetenschappelijk onderwijs:

Kun je er 26 mei niet bij zijn? Op woensdag 24 mei vanaf 18:00 uur presenteren alle genomineerden van de prijs hun scripties op het VVM-kantoor in Utrecht. Vervolgens gaan ze kort met een expert in gesprek over hun scriptie. Deze bijeenkomst kun je gratis bijwonen. Je kunt je nu al aanmelden via de website van VVM.

Opzet Rachel Carson Afstudeerprijs

Studenten of hun afstudeerbegeleiders kunnen scripties en afstudeerwerken insturen. Vervolgens lezen een voorselectiecommissie HBO en een voorselectiecommissie WO alle inzendingen en bepalen welke werken worden genomineerd. De genomineerde scripties worden door een vakjury beoordeeld. De juryleden zijn ervaren milieudeskundigen werkzaam bij de overheid, in het bedrijfsleven, in het hoger onderwijs en bij universiteiten. De jury wijst twee winnaars aan; één uit de HBO-inzendingen en één uit de WO-inzendingen.

De prijs is vernoemd naar de schrijfster en ecoloog Rachel Carson die bekend werd door haar boek ‘Silent Spring’, uit 1962, één van de eerste boeken waarin milieuproblematiek een centrale plaats inneemt. De titel is een verwijzing naar de lente van het apocalyptische jaar dat de vogels niet meer zingen doordat zij als gevolg van het gebruik van bestrijdingsmiddelen zijn uitgeroeid.

VVM biedt de winnaars naast een podium bij Groene Peper de mogelijkheid om een artikel te publiceren in vakblad Tijdschrift Milieu. Hierdoor wordt het werk van de student onder de aandacht gebracht van een breed netwerk van milieuprofessionals. De winnaar ontvangt ook een sculptuur en een geldbedrag van ten hoogste € 500,-.

Voor meer informatie; kijk op: https://www.vvm.info/afstudeerprijs

Voor meer informatie; kijk op VVM-website