Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

Write us on info@evently.com

Follow Us

  /  Feestelijke onderwijspremière ‘The Devil’s Avocado’

Feestelijke onderwijspremière ‘The Devil’s Avocado’

Korte speelfilm over het belang van een nieuwe commerciële mindset
Met inleiding door Jan Terlouw, een van de acteurs in de film

Vrijdag 26 mei: 15.45 -16.30

Dit jaar heeft Het Groene Peper een heuse première op het programma staan: de onderwijspremière van The Devil’s Avocado. Deze korte speelfilm, met acteurs Jan Terlouw, Ilse Warringa, Bert Hana en Joy Verberk in de hoofdrol, wordt vandaag voor het eerst breed vertoond in het hoger onderwijs. De première wordt ingeleid door niemand minder dan Jan Terlouw zelf; een unieke kans om deze oud-politicus, natuurkundige en schrijver te horen spreken.

 

Veel studenten en het MKB maken zich zorgen over klimaatverandering en sociale ongelijkheid. Dat leidt in de praktijk tot kleine veranderingen, maar de moeilijke vragen gaan we vaak uit de weg. The Devil’s Avocado onderzoekt welke dilemma’s ontstaan wanneer een doorgewinterde ondernemer, oprichter én grootvader (Jan Terlouw) op zijn sterfbed besluit dat het radicaal anders moet met het Avocado-familiebedrijf. De film schetst het beeld van de gevolgen van de bedrijfsvoering van drie generaties ondernemers op het klimaat en de lokale gemeenschappen.

 

Nieuwe commerciële mindset

Is dat wat we nu doen genoeg, of moeten we de essentie van onze manier van zakendoen onder de loep nemen? Kunnen we ontwikkelen naar een nieuwe commerciële mindset, waarin het draait om eerlijk delen en hergebruik in plaats van winst en uitbuiting? En hoe dan? Om deze vragen draait het in de film. The Devil’s Avocado stelt de vraag: welke halfslachtige oplossingen voorkomen dat we de echte problemen aanpakken?

 

Discussie op gang brengen The Devil’s Avocado is een initiatief van Avans Hogeschool en PEERFILM. De film is gebaseerd op praktijkgericht onderzoek van het Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap van Avans Hogeschool. Het doel: discussie op gang brengen over het belang van een nieuwe – duurzame – commerciële mindset. Niet alleen in het MKB, maar juist ook onder studenten- de leiders en ondernemers van morgen.

Naast de film is er een artikel met achtergrondinformatie vanuit het onderzoek beschikbaar. Ook schreven de onderzoekers van Avans Hogeschool handvatten om de film in te zetten in het onderwijs, en daarbuiten.

 

Inleiding door Jan Terlouw

Jan Terlouw, oud-politicus, natuurkundige en schrijver, zal de film inleiden. Hij is ervan overtuigd dat onze huidige manier van zakendoen niet langer houdbaar is. Willen we de aarde redden, dan moet het anders. Nu.

 

Meer informatie Kun je niet wachten tot de première en wil je nu al meer weten? Ga dan naar www.devilsavocado.nl

Wil jij erbij zijn? Schrijf je dan in voor ons fysieke programma op vrijdag 26 mei.