Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

  /  Genomineerden Rachel Carson Afstudeerprijs 2021

Genomineerden Rachel Carson Afstudeerprijs 2021

Woensdag  26 mei:  19:00 – 20:30

Presentatie Duurzaamste Scripties van Nederland 

Benieuwd naar de duurzaamste scripties in het HBO en het WO? Kom luisteren naar de presentaties van de zes genomineerden voor de achttiende editie van de Rachel Carson Afstudeerprijs!

Op woensdagavond 26 mei presenteren de genomineerden van de Rachel Carson Afstudeerprijs tijdens een feestelijke online bijeenkomst hun onderzoek. De VVM, hét netwerk van milieuprofessionals, wil met de prijs grotere bekendheid geven aan de onderzoeken die studenten op het gebied van milieu en duurzaamheid uitvoeren.

Presentaties én gesprek met professionals
De genomineerden krijgen niet alleen de kans hun werk in vijf minuten te presenteren. Onder leiding van VVM-directeur Rachel Heijne gaan zij vervolgens ieder nog vijf minuten in gesprek met een VVM-lid dat werkzaam is op het terrein waarover de scriptie gaat; de zogenaamde referent. Daarna is er nog ruimte voor één of twee vragen van toehoorders.

Feestelijke prijsuitreiking 28 mei
De officiële prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 28 mei om 14:25 uur tijdens het slotprogramma van Groene Peper. Daar maken we wereldkundig wie de beste scriptie schreef in de categorieën HBO en WO.

De genomineerde scripties & referenten
HBO-scripties:

  • Maurizia Puh met haar thesis Making Circularity in Infrastructure Projects Measurable
  • Max-Julian Gerlach met zijn thesis Life Cycle Assessment of Power-to-Hydrogen: a comparison of scenarios for renewable hydrogen production by water electrolysis
  • Elske Koelma en Anoek Meijer met hun thesis Sustainable management of the marine ecosystem through a marine spatial planning serious game

WO-scripties:

  • Mirre Berkhof met haar thesis Kleur bekennen met gedragscodes
  • Ruud Sperna Weiland met zijn thesis
  • Anne van Tatenhove met haar thesis Imagining a Wind Turbine: Negotiations over the energy transition in the Aran Islands

Rachel Carson Genomineerden 2021

De organisatie van deze avond is in handen van de VVM. De VVM reikt de Rachel Carson Afstudeerprijs dit jaar voor de achttiende keer uit. VVM is het netwerk van milieuprofessionals waar ruim 1300 duurzame denkers en doeners bij aangesloten zijn. Kijk voor meer informatie op de website van VVM.

 

Spreker(s) zijn de genomineerden