Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

Write us on info@evently.com

Follow Us

  /  Bijvangst en keerzijdes van digitalisering; welke sociale winst en ecologische rampen voltrokken zich tijdens de lockdowns in het onderwijs?

Bijvangst en keerzijdes van digitalisering; welke sociale winst en ecologische rampen voltrokken zich tijdens de lockdowns in het onderwijs?

 

Dinsdag 17 mei:  14:00 – 14:45

In dit panel bespreken we de impact van digitalisering in het onderwijs vanuit sociale, ecologische en pedagogische invalshoeken. Als de pandemie één misvatting recht gezet heeft, dan is het wel dat onderwijsinstellingen logge organisaties zijn die maar langzaam veranderen.

Binnen enkele weken werden fysiek onderwijs en samenwerken ingeruild voor volledig digitale leeromgevingen. Met vallen en opstaan leerden we nieuwe digitale tools te gebruiken, hele klassen digitaal te managen en onderwijzen en maakten we verbindingen op manieren die we eerder voor onmogelijk hielden.

Zoals bij elke plotselinge verandering, kent deze digitaliseringsgolf winnaars en verliezers. Wie zijn dat, en hoe zorgen we ervoor dat de negatieve impact van digitalisering beperkt blijft, zonder de nieuw gevonden voordelen te verliezen?

 

 

 

Spreker

 

Bernard van Gestel

Bernard van Gastel  is universitair docent duurzame digitalisering bij de iHub aan de Radboud Universiteit, en doceert bij informaticaopleidingen.

 

Judith ten Hagen

Judith ten Hagen is werkzaam als docent-onderzoeker bij de bachelor en master pedagogiek van de HvA.