Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

Write us on info@evently.com

Follow Us

  /  Storytelling en Tuiny Forests voor meer natuur

Storytelling en Tuiny Forests voor meer natuur

 

Woensdag  18 mei:  14:00 – 14:45

‘Schep de Zwerm’ en storytelling met de natuur 

Naast het leren van de fijne kneepjes van alle online-vergadertools, heeft de coronacrisis de mens ook weer dichter bij de natuur gebracht. Er werd weer massaal gebruik gemaakt van wandelpaden. Helaas gaat het niet goed met de natuur en bieden natuurlijke oplossingen een uitkomst voor het bereiken van klimaatadaptieve steden.

Hoe breng ik de natuur weer in de stad, op de campus en in de harten van mensen én hoe betrek ik hier jongeren bij?

Via verschillende groene traineeships en methodieken worden jongeren betrokken en timmert IVN* met veel partners en vrijwilligers aan een betere natuurbeleving en klimaatadaptieve steden. In deze workshop nemen Wim en Britt jullie mee in de storytelling en de ‘Schep de Zwerm’-methodiek. In combinatie met de voorbeelden uit het Van Gogh Nationaal Park en de Tuiny- en Tiny Forests projecten

 

*= Het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid is een organisatie met 26.000 leden, 161 vrijwilligersafdelingen in heel Nederland en 150 professionals. IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk de natuur is. Dat wordt gedaan met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes.

 

 

Sprekers

 

Britt Dragstra

Britt is junior projectleider

 

 

Wim Ruis

Wim Ruis is Senior Projectleider en Chief storytelling