Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

Write us on info@evently.com

Follow Us

  /  Nieuws   /  Groene Peper 2024: Een groot succes!

Groene Peper 2024: Een groot succes!

Inside Out: Geen verandering zonder innerlijke verandering.

Dat was het thema van Groene Peper 2024, die vandaag plaatsvond bij Hogeschool Windesheim in Zwolle. En wat een inspirerende dag was het!

Foto’s door Anne-Roos ’t Hart

Duurzame ontwikkeling begint bij onszelf

De dag begon met het binnenste naar buiten te halen: onze stem. Daarna namen de dagvoorzitters Ana Pandurevic en Enrico Bosters van Studenten voor Morgen het over. Zij namen ons mee in de wereld van de Sustainable Development Goals (SDG’s) en de Inner Development Goals (IDG’s). De IDG’s bieden een kader voor de innerlijke ontwikkeling die nodig is om de SDG’s te behalen.

Noortje Vegter, Kwartiermaker Duurzaam Onderwijs van Hogeschool Windesheim, beaamde dit. “Duurzaam onderwijs start bij studenten. Als we studenten helpen om hun innerlijke waarden te ontwikkelen en belangrijke vaardigheden aan te leren, zijn ze beter in staat om bij te dragen aan een duurzamere wereld.”

Jongeren betrekken bij de duurzame toekomst

Keynote spreker Wadner van den Heuvel, voorzitter van een werkgroep binnen de Jonge Klimaatbeweging, riep op om jongeren meer te betrekken bij processen die over duurzaamheid gaan. “Luister naar hun stem en betrek ze bij het maken van keuzes,” aldus Van den Heuvel.

Prijsuitreikingen en winnaars

Tijdens Groene Peper 2024 werden ook diverse prijzen uitgereikt. De Rachel Carson Afstudeerprijs voor de beste HBO- en WO-scriptie over een duurzaam thema ging naar Carolina Sinisaly (HBO) met haar scriptie ‘Achieving airport carbon neutrality with Airport Carbon Accreditation’ en Laura Steel Pascual (WO) met haar scriptie ‘And why do you care? Exploring the EU’s motivations towards climate migration and displacement’.

In de Challenge Duurzaamheid in het Onderwijs werden maar liefst 8 winnaars gekozen uit het mbo, hbo en wo. Zij presenteerden hun creatieve en inspirerende ideeën voor een duurzamere toekomst in het onderwijs.

Van Hall Larenstein won voor de derde keer op rij de Sustainabul, de ranglijst voor het vervolgonderwijs op het gebied van duurzaamheid.

Beleefprogramma en IDG’s

Naast de keynote sprekers, prijsuitreikingen en workshops was er dit jaar ook een speciaal beleefprogramma gericht op de IDG’s. Studenten konden hiermee even tot zichzelf komen en inspiratie opdoen door middel van onder andere een geleide meditatie, een biodiversiteitwandeling en een dansvoorstelling.

Kees Klomp over de Betekeniseconomie

De dag werd afgesloten met een keynote van Kees Klomp, programmamanager AGENCY! bij Hogeschool Windesheim.Klomp ging in op de Betekeniseconomie en benadrukte het belang van intrinsieke motivatie bij studenten. “Onderwijs gaat over kennis, maar verandering begint bij persoonlijke ontwikkeling,” aldus Klomp. “Studenten die weten wat ze belangrijk vinden en zich gemotiveerd voelen om een verschil te maken, zijn de sleutel tot een duurzamere toekomst.”

Groene Peper 2024: Een inspirerende dag vol kennis, verbinding en actie!

We willen alle sprekers, workshopbegeleiders, organisatoren, deelnemers en partners bedanken voor hun bijdrage aan het succes van Groene Peper 2024.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.