Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

Write us on info@evently.com

Follow Us

  /  Daan van der Linde
Daan van der Linde

Daan van der Linde

Duurzaamheid is een rode draad in mijn docentschap bij Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL) te Velp. Ik heb mij gespecialiseerd in ‘interactieve planvorming’: het betrekken van mensen bij ruimtelijke vraagstukken. Hoe zorg je voor een eerlijk en open planproces? Hoe blijven we straks trots op wat we nu bedenken?

 

De Corona-crisis heeft mij erg aan het denken gezet: ineens vallen oude kaders weg en is de voetafdruk van de mens een stuk kleiner. Is dit straks ook vol te houden? Is het tijd voor een nieuwe economie die wel binnen de draagkracht van de planeet blijft?

 

Ik denk dat hoger onderwijsinstellingen een stevige rol moeten pakken in deze discussie. En dan het liefst in regionale samenwerking met overheden, ondernemers en burgergroepen. Ik hou van het credo ‘Think Global, Act Local’: laat studenten meedoen met lokale vraagstukken en laat ze hun rol als “change-agent” maar ontdekken. De stem van de jeugd is nu heel erg welkom.

Think Global, Act Local

 

Om een verander-agent te worden moet je kunnen schakelen tussen het kleine en het grote belang. Er wordt veel van je communicatieve vaardigheden gevraagd. Ook project- en procesmanagement vaardigheden zijn belangrijk. Maar het meest belangrijke is: wees een bedachtzaam en (w-)aardig mens. Leer om in te schatten wat van waarde is, dan heb je al snel een overtuigend verhaal.

 

Op VHL zit ik in een duurzaamheidsteam waarin we zoveel mogelijk waarden van de student en de medewerker meenemen in nieuwe initiatieven. Ik ben trots op een school met zonnepanelen, een eigen landgoed en een voedselbos. Maar ik ben pas echt trots als we als hogeschool meetellen in lokale beslissingen vanuit onze rol als kennisinstelling. En nog trotser als we onze duurzaamheidskennis breed kunnen delen en vermeerderen met andere hogescholen. We doen ertoe en we hebben de jeugd als grootste troef!

 

Lees meer over Daan van der Linde

 

All Sessions By Daan van der Linde

Pak je kans als jonge wereldverbeteraar na de Corona-crisis!
27 mei 2020 11.00 - 12.00
Webinar