Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

Write us on info@evently.com

Follow Us

  /  Dennis Jansen

Dennis Jansen

Dennis Jansen, VN Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling

Dennis Jansen is sinds eind oktober 2020 een van de Nederlandse jongerenvertegenwoordigers duurzame ontwikkeling naar de Verenigde Naties. Als jongerenvertegenwoordiger houdt hij zich continu bezig met het verzamelen van input van de jongeren die hij vertegenwoordigt.

Dit gebeurt onder andere bijvoorbeeld door het geven van gastlessen samen met de werkgroep jong & duurzaam bij NJR, het houden van lezingen en bezoeken van evenementen waar jongeren op af komen. Deze input vormt de basis van zijn werk als jongerenvertegenwoordiger en het is zijn taak om de input die op het thema duurzame ontwikkeling gedeeld wordt mee te nemen naar VN-conferenties zoals de COP klimaattop en de High Level Political Forum.

Hij was dan ook aanwezig bij COP26 afgelopen november in Glasgow en heeft zich daar samen met zijn collega destijds ingezet voor verschillende belangrijke thema’s die onder de koepel duurzame ontwikkeling vallen. Binnen dit thema legt hij de focus op klimaatrechtvaardigheid, een thema waarvoor hij veel persoonlijke interesse heeft.

All Sessions By Dennis Jansen

Paneldiscussie: De visie van jongeren op het onderwijs van morgen
20 mei 2022 13:30 - 14:15