Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

Write us on info@evently.com

Follow Us

  /  Matthijs Schouten
Matthijs Schouten

Matthijs Schouten

Matthijs Schouten (1952) voelde zich al verbonden met alles dat leefde op jonge leeftijd. Het is dan ook niet gek dat hij als jongvolwassene koos voor een studie biologie. Het bleef hier niet bij, Matthijs studeerde naast biologie ook Keltische taal- en letterkunde, vergelijkende godsdienstwetenschappen én oosterse filosofie.

 

Als ecoloog werkt Matthijs al sinds 1992 voor Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer zorgt en beheert de Nederlandse natuur: het groene erfgoed. Samen met gemeenten, zorginstellingen, ondernemers en maatschappelijk organisaties ontwikkelt Staatsbosbeheer duurzame initiatieven zodat iedereen in Nederland het groene erfgoed kan beleven en benutten op een duurzame manier.

“Mogen alle levende wezens gelukkig en veilig zijn”*

 

Naast zijn verbondenheid met Staatsbosbeheer, kijkt Matthijs Schouten ook over de landsgrenzen. Zo is hij bijzonder hoogleraar in Natuur- en Landschapsbescherming aan de universiteiten van Cork en Galway (Ierland).

 

En dat niet alleen, hij werkt ook als bijzonder hoogleraar in de Ecologie en filosofie van het Natuurherstel aan de Wageningen Universiteit. Sinds zijn studietijd heeft hij zich verdiept in de rol die natuur speelt in het menselijk denken en hij publiceerde hierover onder meer het boek Spiegel van de natuur; het natuurbeeld in cultuurhistorisch perspectief.

Matthijs is daarnaast boeddhist en meditatieleraar. Een veelzijdige man.

*Quote uit interview De Verwondering seizoen 2019

All Sessions By Matthijs Schouten

Keynote
29 mei 2020 10.00-10.45
Webinar