Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

  /  Mieke Oostra

Mieke Oostra

Mieke Oostra is Lector Nieuwe Energie in de Stad bij de Hogeschool Utrecht, thematrekker energieneutrale en circulaire gebieden van het Center of Expertise Smart Sustainable Cities en voorzitter Lectorenplatform Urban Energy. Na een periode in het bedrijfsleven, onder meer bij Slavenburg’s Bouwbedrijven waar ze verantwoordelijk was voor het inbedden van klantgerichte innovaties in bedrijfsprocessen, werkte ze als senior-onderzoeker Bouwprocesinnovatie bij TNO op de afdeling Energie- en Comfortsystemen.

Ook nu richt ze haar werk op co-ontwikkeling van duurzame bouwcomponenten, concepten en -processen, samen met eindgebruikers, opdrachtgevers en ondernemers in de bouw. Ze is gefascineerd door de complexiteit van de energietransitie van de gebouwde omgeving als onderdeel van een complexe maatschappelijke transformatie.

Het gaat Mieke niet zozeer om de techniek, het gebouw of het gebied an sich, maar dat ze een beweging in gang zet. Mieke is ervan overtuigd dat vooruitgang op duurzaamheid alleen kan worden gemaakt door bewoners, bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen. Met het verweven van kennis uit verschillende vakgebieden en invalshoeken. Mieke is een echte verbinder en brengt daarmee een duurzame samenleving dichterbij.

Website

All Sessions By Mieke Oostra

Duurzame Lector van het Jaar
25 mei 2021 19:00-20:00
Online
De Awardshow & Wrap Up
28 mei 2021 14:00-15:45
Livestream