Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

  /  Simone van Belkom

Simone van Belkom

Simone van Belkom is een bevlogen docente Engels in het MBO op het Koning Willem I College in Den Bosch. Sinds 3 jaar werkt zij met Etwinning in haar klassen, samen met 5 andere Europese landen, aan diverse projecten. Ook is zij een enthousiast Etwinning ambassadeur.

Haar eerste project Space Cafe heeft een nationale prijs opgeleverd; een jaar later met het project Be Smart Be Part won zij ook één van de Europese prijzen. Dit project wordt ook in het Etwinning boek in 27 talen vertaald. Onderwerpen als duurzaamheid, inclusiviteit, technologische vooruitgang; ondernemerschap, sociale betrokkenheid en natuurlijk interculturele samenwerking staan centraal in deze projecten. Dit jaar is ze bezig met het project Qatar world cup 2022 waarbij er weer andere onderwerpen aan de orde komen zoals arbeidsomstandigheden/winstbejag en geschiedenis van het land en de cultuur,etc.

Een taal doceren is meer dan alleen in een laboratoriumachtige omgeving lessen draaien; juist door de taal naar de klas te halen d.m.v. Etwinning oftewel internationalisation@home worden studenten uitgedaagd om een taal actief te spreken en zelf op zoek te gaan naar creatieve oplossingen en sociale vraagstukken te bespreken. De weg naar het werken aan een gezamenlijk internationaal product is een onvergetelijk, waardevol avontuur!

Website

www.kw1c.nl