Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

Write us on info@evently.com

Follow Us

  /  Willemijn van der Zwaard
Willemijn van der zwaard

Willemijn van der Zwaard

Hoi! Mijn naam is Willemijn van der Zwaard en ik ben voorzitter van Green Office Leeuwarden. Ook ben ik 3e jaars Diermanagement studente, gespecialiseerd in wetgeving. Ik heb voorheen Rechten en Nederlandse Taal en Cultuur gestudeerd op de UvA, waarna ik mij volledig ben gaan richten op dier- & natuurrecht. Ik vind namelijk dat we de grootste problemen kunnen aanpakken én voorkomen, via de wet. Want als het niet mag, dan mag het niet!

Groen opgevoed
Na 23 jaar van deze planeet te hebben genoten, vond ik het tijd om iets terug te doen. Vanuit huis leef ik al sinds ik mij kan herinneren ‘zo duurzaam mogelijk’ – dit heb ik grotendeels vanuit mijn opvoeding meegekregen. Afval wordt hergebruikt of teruggegeven aan de natuur, lokale producten krijgen de voorkeur, dierlijke producten worden alleen direct van de boer gehaald en weggooien doen we liever niet.

Duurzaamheid als levensstijl
Sinds een klein jaar deel ik deze passie ook op een grotere schaal, om onder andere de studenten van Van Hall Larenstein Leeuwarden te kunnen helpen en waar mogelijk inspireren om goed voor de aarde te zijn. Door middel van acties binnen school, berichten via sociale media en voorlichtingen tijdens open dagen hoop ik – samen met mijn team – een verandering aan te brengen binnen de gewoontes van de studenten. Voor mij hoeft het allemaal niet radicaal – duurzaam leven is namelijk geen ding wat je even doet, het is een wijze waarop je leeft en de keuzes die je maakt. Als wij allemaal inzien wat we kunnen aanrichten, voorkomen en/of verhelpen, wordt de wereld net even een stukje mooier. Voor ieder organisme. Dus ook voor jou.

 

Van Hall Larenstein is een middelgrote hogeschool met twee vestigingen: Velp (Gelderland) en Leeuwarden. Onze missie is het opleiden van professionals die bijdragen aan een duurzame en betere wereld. In onze persoonlijke hogeschool worden opleidingen aangeboden zoals diermanagement, bos- en natuurbeheer, Tuin- en Landschapsinrichting, Land- en Watermanagement en Tuin- en Akkerbouw.

All Sessions By Willemijn van der Zwaard

Welke invloed heb je als student op je kantine?
28 mei 2020 10.00-10.45
Webinar