Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

Write us on info@evently.com

Follow Us

  /  Nieuws   /  Eerste editie Groene Peper is virtueel!
Groene Peper Webinars 2020

Eerste editie Groene Peper is virtueel!

Groene Peper: Hét duurzaamheidsevent voor het onderwijs van de toekomst.

Eind maart was het duidelijk dat de eerste Groene Peper in een fysieke vorm geen optie was vanwege het coronavirus. Na zorgvuldige afwegingen, kiezen we er als organisatie definitief voor om het hele event online door te laten gaan! Het creëren van een duurzamere wereld gaat namelijk gewoon door, ook tijdens deze gekke tijden.

Juist nu. Connect for green impact!

Thema: Leren van de Natuur

Het thema voor Groene Peper is Leren van de Natuur. Als je goed kijkt heeft de natuur voor veel problemen al een oplossing. Wat kunnen wij daarvan leren als mens, zeker in het kader van duurzaamheid? Tijdens deze Groene Peper geven verschillende experts hun visie hoe de natuur helpt bij verduurzaming.

Oorspronkelijk zou Groene Peper haar eerste editie houden bij Van Hall Larenstein in Velp. Deze hogeschool is gevestigd op een historisch landgoed met o.a. een heemtuin, een assortimentstuin, een voedselbos, diverse beken en vijverpartijen. Studenten gebruiken het landgoed als een grote praktijkruimte. De plek bij uitstek dus om ‘te leren van de natuur’!

Online pepertje: Groene Peper webinars

Icoon webinars

Een virtueel programma vraagt natuurlijk iets anders dan een live event. De organisatie heeft daarom het programma aangepast om Groene Peper digitaal mogelijk te maken. Gelukkig biedt het thema Leren van de Natuur veel mooie invalshoeken voor een waardevol en inspirerend online programma. Dit betekent dat er in totaal negen webinars zijn verspreid over 5 dagen. De eerste start op maandag 25 mei om 10.00 en de laatste webinar is de uitreiking van de SustainaBul op vrijdag 25 mei 2020.

Waarom wil jij hierbij zijn?

  • Inspirerende en praktische virtuele sessies over onder meer: circulaire economie, energie, voeding en duurzame inzet van technologie
  • Virtuele uitreiking SustainaBul: wie is dit jaar de duurzaamste hogeronderwijsinstelling? 
  • Keynotespreker Matthijs Schouten
  • Spraakmakend discussiepanel over een actueel onderwerp

Het programma

Je kunt in de week van 25 mei t/m 29 mei jezelf iedere dag laten inspireren met een pittige dosis Groene Peper . Welke webinars ga jij volgen?

Voor wie?

Voor iedereen binnen het vervolgonderwijs die geïnteresseerd is in duurzaamheid. Denk aan facilitair managers, IT-coördinatoren, hoogleraren en studenten. Iedereen die geïnteresseerd is in hoe het onderwijs – en alles wat daarbij komt kijken, nu en in de toekomst – vormgegeven moet worden, is welkom!

Wist je dat?

Groene Peper was jarenlang de Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs. Vanuit de inhoud altijd gericht op het hoger onderwijs, maar door de jaren heen kwam er ook steeds meer ruimte voor middelbaar beroepsonderwijs.

Ook de naam NDDHO was nog wel eens een tongbreker, daarom heet NDDHO tegenwoordig Groene Peper: hét duurzaamheidsevent voor het onderwijs van de toekomst. Lees meer over de geschiedenis van NDDHO & Groene Peper.

www.groenepeper.com

Groene Peper: Groene Peper: dé plek om je te laten inspireren en te verbinden op het gebied van duurzaamheid met o.a. experts, studenten, facilitair managers, ict-coördinatoren en docenten uit het mbo, hbo en wo.