Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

Write us on info@evently.com

Follow Us

  /  Parallelsessies Ronde 1
Bekijk alle sessies

Parallelsessies in de ochtend .

11.20 - 12.15
IDG’s in het onderwijs; hoe dan?

Tijd: 11.20 – 12.15

Spreker: Margreet van Oudheusden

Inner Development Goals  (IDG’s) bieden een waardevol kader met vaardigheden en kwaliteiten om studenten voor te bereiden op de uitdagingen van de toekomst.  

Vaak ervaren studenten vakken zoals persoonlijk leiderschap of persoonlijke ontwikkeling als een routineklus of simpelweg als een afvinklijstje. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat eigen onderzoek naar persoonlijke ontwikkeling daadwerkelijk bijdragen aan eigen welzijn, dat van anderen en aan de complexe transities? 

In deze sessie gaan we samen met de deelnemers door middel van interactieve werkvormen verkennen hoe de IDG’s kunnen worden ingezet voor zowel de persoonlijke als professionele ontwikkeling van studenten.

Mis deze kans niet. Schrijf je nu in en draag bij aan de ontwikkeling van een betrokken en veerkrachtige generatie!

Positieve Energie in Digitalisering: Voorbij het binaire denken in digitalisering

Tijd: 11.20 – 12.15

Sprekers: Eric Fledderus, Jeike Wallinga & Dorijn Boogaard

AI, de nieuwe oplossing voor alles, al je problemen, opdrachten en vraagstukken worden in een mum van tijd opgelost of uitgewerkt! Ja, we moeten nog wel even zorgen dat we weten wat iemand zelf heeft gedaan en wat de bijdrage van AI is, maar dan…. 

 

Samen gaan we in gesprek over energie en digitalisering aan de hand van twee driehoeken. De eerste is Trias Energetica in een modern jasje. Wat is de energie-impact van deze (en andere) ICT- toepassingen en welke aspecten komen aan de orde in een goed gesprek over energietransitie bij gebruik van AI? Heb je keuzemogelijkheden? 

 

Als tweede hoe verhouden techniek, individu en proces zich tot elkaar in de wereld van AI? Welke aspecten versterken elkaar? En is dat dan een opgaande of een neergaande spiraal? 

 

Nieuwsgierig? Doe mee met het gesprek! 

Rachel Carson Scriptiepresentaties

Benieuwd naar de duurzaamste scripties in het HBO en het WO? Kom luisteren naar de presentaties van de genomineerden voor de twintigste editie van de Rachel Carson Afstudeerprijs!

 

De genomineerden van de Rachel Carson Afstudeerprijs presenteren hun onderzoek. De VVM, hét netwerk van milieuprofessionals, wil met de prijs grotere bekendheid geven aan de onderzoeken die studenten op het gebied van milieu en duurzaamheid uitvoeren.

 

De winnaars pitchen tijdens de prijsuitreiking ’s ochtends kort hun scriptie. Vervolgens presenteren tijdens deze parallelsessie álle genomineerden hun scriptie én beantwoorden ze vragen uit de zaal.

hbo-scripties:

wo-scripties:

Kun je er 24 mei niet bij zijn? Op woensdag 22 mei vanaf 19.00 uur presenteren alle genomineerden van de prijs hun scripties in zoom. Vervolgens gaan ze kort met een expert in gesprek over hun scriptie. Deze bijeenkomst kun je gratis bijwonen. Je kunt je nu al aanmelden via de website van VVM.

Opzet Rachel Carson Afstudeerprijs

Studenten of hun afstudeerbegeleiders kunnen scripties en afstudeerwerken insturen. Vervolgens lezen een voorselectiecommissie HBO en een voorselectiecommissie WO alle inzendingen en bepalen welke werken worden genomineerd. De genomineerde scripties worden door een vakjury beoordeeld. De juryleden zijn ervaren milieudeskundigen werkzaam bij de overheid, in het bedrijfsleven, in het hoger onderwijs en bij universiteiten. De jury wijst twee winnaars aan; één uit de HBO-inzendingen en één uit de WO-inzendingen.

De prijs is vernoemd naar de schrijfster en ecoloog Rachel Carson die bekend werd door haar boek ‘Silent Spring’, uit 1962, één van de eerste boeken waarin milieuproblematiek een centrale plaats inneemt. De titel is een verwijzing naar de lente van het apocalyptische jaar dat de vogels niet meer zingen doordat zij als gevolg van het gebruik van bestrijdingsmiddelen zijn uitgeroeid.

VVM biedt de winnaars naast een podium bij Groene Peper de mogelijkheid om een artikel te publiceren in vakblad Tijdschrift Milieu. Hierdoor wordt het werk van de student onder de aandacht gebracht van een breed netwerk van milieuprofessionals. De winnaar ontvangt ook een sculptuur en een geldbedrag van ten hoogste € 500,-.

Voor meer informatie; kijk op: https://www.vvm.info/afstudeerprijs

Maatschappelijke vraagstukken onderzoeken vanuit de kunstenaarsmindset

Tijd: 11.20 – 12.15

Spreker: Margarite Smit

Stap uit je comfortzone en betreed een ruimte van creatieve vrijheid en verkenning! De afdeling Kunst en Educatie van NHL Stenden en partners PABO, CMD en Social Work, samen met organisatie Keunstwurk, nodigen je uit om deel te nemen aan Maakplaats Innovatie – een spannend initiatief dat buiten de traditionele leeromgeving valt en rechtstreeks verbonden is met de wereld om ons heen.

In een tijd waarin onze samenleving te kampen heeft met grote uitdagingen en verdeeldheid, is het cruciaal om studenten aan te moedigen zich te verbinden met zichzelf, met elkaar en met de wereld om hen heen. Maar hoe doe je dat? Hoe geef je stem aan je idealen en draag je actief bij aan een betere wereld?

Deze sessie biedt jou de unieke kans om een sociaal vraagstuk te verkennen door middel van de krachtige Kunstenaarsmindset. Samen met andere deelnemers ga je op een ontdekkingsreis door je zintuigen, door te experimenteren en te creëren, en door je te verbinden met het vraagstuk, jezelf en anderen.

In de workshop leer je om mini-interventies te ontwikkelen. Dit als antwoord of juist als nieuwe vraag op het ingebrachte vraagstuk. 

Dus, spreek je creatieve brein aan om bij te dragen aan positieve verandering!

The future of sustainable universities: students exploring impact pathways and roadmaps (ENG)

Tijd: 11.20 – 12.15

Sprekers: Anete Veidemane & Ben Jongbloed

Join us in envisioning a future where universities are beacons of sustainability. This session invites students to explore their aspirations and confront the challenges they encounter in their daily lives, paving the way for a roadmap towards a sustainable university.

Through a collaborative sense-making process, participants will collectively shape a shared vision while gaining insights into the diverse perspectives of their peers. They will then be introduced to impact pathways and tools designed to tailor their own Sustainability Roadmaps for a sustainable university.

Students will have the opportunity to collaborate in small teams, crafting their ideal vision for a future university, or alternatively, they can focus on analyzing and enhancing the sustainability practices of their current institutions.

This workshop builds upon a successful session offered to European Deans, vice-deans, and representatives as part of the European decode project (https://decode-council.org/). For the first time, this workshop is being made available to students.

The collective sense-making process aligns closely with the conference theme of inner transformation, as understanding the perspectives of others enriches our worldview and fosters personal growth.

Don’t miss this chance to contribute to shaping the future of higher education.

.

Een beter bereik zonder te schreeuwen

Tijd: 11.20 – 12.15

Door: Sustainable Development Goals Voices en Hogeschool Windesheim
Wanneer je naar deze workshop komt, dan kies je automatisch ook voor deel 2 in het middaggedeelte

Leer hoe je een goed gesprek voert met bestuur, management en andersdenkenden.In deze workshop, speciaal voor studenten, leer jij hoe je het goede gesprek aangaat met bestuurders, management en andersdenkenden over onderwerpen die jij graag ziet veranderen. Na een korte introductie over de SDG’s en de context van deze doelen gaan we aan de slag met jouw eigen context. Leef je in in de standpunten van stakeholders en ga de dialoog met hen aan om nader tot elkaar kan komen. Ervaar in deze gespreksvorm wat luisteren en ruimte doet met de kwaliteit van de relatie: samen komen we verder! We nodigen ook bestuurders uit om aan te sluiten bij deze workshop van twee uur.

Zit jij in de CMR, een deelraad, Green Office of wil jij op een andere plek effectief communiceren? Dan is deze workshop voor jou. Laat jij je stem horen?

Schrijf je nu in voor Groene Peper! .

Reserveer je plek voordat het te laat is.