Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

Follow Us

  /  Parallelsessies Ronde 2
Bekijk alle sessies in ronde 2

Parallelsessies in middag .

13:15 - 14:10
DO U ACT ? (ENG)

Tijd: 13:15-14:10
Ruimte: F1.17

Spreker: Karin Rozema

MasterPeace developed an innovative portfolio of non-formal and formal education
materials to engage, connect and empower youngsters. Using both the transformational
power of Artivism and Doughnut Economics the materials will equip young people with
valuable skills, competencies and new world views.

In this workshop you will discover and experience some of the best practices that can be
used towards creating a more sustainable and inclusive society for all.

Don’t miss this opportunity and join us for this workshop. Creating Peace. Together.

Het is mijn leven, dus ook mijn gehaktbal!!” – Wat te doen met gevoelens van weerstand tegen vleesvermindering?

Tijd: 13:15 – 14:10
Ruimte: X1.90

Sprekers: Patricia Bulsing & Madelief Bertens

Veel mensen begrijpen dat het verminderen van vleesconsumptie gunstig is voor onze gezondheid, onze planeet en het verminderen van dierenleed. Toch blijven velen vasthouden aan hun vertrouwde stukje vlees, zelfs wanneer ze gemotiveerd worden om minder vlees te eten. Herken je deze weerstand?

In onze workshop gaan we dieper in op deze weerstand en ontrafelen we de verschillende aspecten ervan. Welke vormen van weerstand bestaan er en waarom ervaren sommige groepen meer weerstand tegen het verminderen van vleesconsumptie dan anderen? We zullen ook de link leggen met andere transities die we moeten doorstaan.

Met deze inzichten ga je zelf aan de slag: kun je effectieve interventies bedenken om verschillende vormen van weerstand te overwinnen en mensen te inspireren tot minder vleesconsumptie?

Schrijf je nu in voor deze boeiende workshop en ontdek hoe je op een doeltreffende manier kunt omgaan met weerstand tegen minder vlees eten, en zo een positieve verandering teweeg kunt brengen!

Transdisciplinair Samenwerken in de Energietransitie kun je leren?

Tijd: 13:15 – 14:10
Ruimte: F1.16

Spreker: Steven Haveman

In deze workshop gaan we gezamenlijk ontdekken hoe we het onderwijs kunnen vormgeven om studenten in staat te stellen bij te dragen aan een grootschalige energietransitie. Dit betekent niet alleen kijken naar één discipline of een specifiek Duurzame Ontwikkelingsdoel (SDG), maar veel breder denken, over de grenzen van je eigen vakgebied heen.

We beginnen met het verkennen van onze eigen perspectieven: hoe kijken we vanuit onze eigen achtergrond naar de energietransitie? Welke concepten en beeldtaal gebruiken we? En wat drijft ons daarbij, ook vanuit de Innerlijke Ontwikkelingsdoelen (IDG’s)?

Vervolgens brengen we deze perspectieven samen door middel van een best practice, gericht op het integreren van diverse perspectieven in een overkoepelend systeemoverzicht. Op deze manier creëren we overzicht en een gedeeld begrip, met behulp van een A3 Architectuur Overzicht. Deze aanpak is veelal toegepast in het technische domein, maar op de Hogeschool Utrecht hebben we ervaren dat ook niet-technische stakeholders veel meer inzicht krijgen in het systeem en de zaken die daar spelen.

We sluiten af met een discussie over vergelijkbare benaderingen en mogelijke vervolgstappen, waarbij we gezamenlijk nadenken over hoe we deze inzichten kunnen toepassen in de praktijk.

Sluit je aan bij deze boeiende workshop en ontdek hoe we samen het onderwijs kunnen vormgeven om een effectieve bijdrage te leveren aan de energietransitie van morgen!

Peer Education – de Stem van de student

Tijd: 13:15 – 14:10
Ruimte: F1.23

Coaches: Annika Morrice & Marissa Weinbrecher

SDG- lessen, zet dan studenten voor de klas!

Green Office ROCvAF voorziet in de behoefte van Peer-education bij lessen over duurzaamheid en SDG’s. Maar waarom werkt het om het verhaal van een leeftijdsgenoot te horen en hoe laat je dit slagen?

In deze workshop ontdek je hoe studenten de SDG-lessen hebben voorbereid en hoe zij worden getraind om voor de klas te gaan staan. Samen met peer-educators worden praktische inzichten en ervaringen gedeeld over hoe studenten actief betrokken kunnen worden bij het onderwijsproces. 

Mis deze kant niet en wie weet sta jij straks zelf voor de klas of kijk je toe hoe jouw student de les overneemt.

Denkbeelden maken met (w)aarde

Tijd: 13:15 – 14:10
Ruimte: Meld je bij de registratiebalie om 13.15

Sprekers: Pascal de VriesJeroen Schotanus en Jelte van den Broek

Tijdens deze activiteit ga je een duik nemen in het avontuur van duurzaamheid, met elementen die je volledig onderdompelen in de buitenlucht. Nat, koud, zon en wind – we gaan samen duurzaamheid ervaren!

Daarnaast laten we je kennismaken met wat we doen in ons trainingsprogramma. Met onze unieke leerbenadering geven we deelnemers de mogelijkheid om hun eigen agenda te bepalen. We streven ernaar om deelnemers de kennis en vaardigheden te bieden die ze nodig hebben om zichzelf te bevragen en hun eigen inzichten te ontwikkelen.

Dit doen we door middel van activiteiten die waardevolle gegevens opleveren. Op basis daarvan kunnen we samen zien waar je staat en wat je wilt en kunt bereiken. Zo krijg je een duidelijk beeld van je eigen waarden en overtuigingen.

Mis deze kans niet om op een interactieve manier duurzaamheid te verkennen en je eigen denkbeelden te verrijken.

.

Een beter bereik zonder te schreeuwen

Tijd: 11.20 – 12.15
Ruimte: G0.28

Door: Sustainable Development Goals Voices en Hogeschool Windesheim
Wanneer je naar deze workshop komt, dan kies je automatisch ook voor deel 2 in het middaggedeelte

Leer hoe je een goed gesprek voert met bestuur, management en andersdenkenden.In deze workshop, speciaal voor studenten, leer jij hoe je het goede gesprek aangaat met bestuurders, management en andersdenkenden over onderwerpen die jij graag ziet veranderen. Na een korte introductie over de SDG’s en de context van deze doelen gaan we aan de slag met jouw eigen context. Leef je in in de standpunten van stakeholders en ga de dialoog met hen aan om nader tot elkaar kan komen. Ervaar in deze gespreksvorm wat luisteren en ruimte doet met de kwaliteit van de relatie: samen komen we verder! 

Zit jij in de CMR, een deelraad, Green Office of wil jij op een andere plek effectief communiceren? Dan is deze workshop voor jou. Laat jij je stem horen?

Workshop for Changemakers: Focusing on Inner Development in Your Educational Practice

Tijd: 11.20 – 12.15
Ruimte: F1.15

Door: Hannah van de Kerkhof en Belle Jansen

Leer de Inner Development Goals in jouw onderwijs te integreren! In deze interactieve workshop laten we je kennismaken met deTransition Makers Toolbox. Van “Positive Reframing” tot “Navigating Uncertainty” en “Fostering Resilience”, de Toolbox biedt kant-en-klaar lesmateriaal om je studenten de vaardigheden en attitudes aan te leren om maatschappelijke veranderingen te kunnen vormgeven.  Wil jij jouw studenten op creatieve wijze leren brainstormen, samenwerken, perspectieven verbinden, veerkrachtig te zijn en de moed te hebben om tegen de stroom in te gaan? Laat je inspireren door de tools die zijn gemaakt door onze levendige community van docenten afkomstig van tien hoger onderwijsinstellingen in Nederland.